Over Miriam

 

Doorzetter ♥ Enthousiast ♥ Creatief ♥ Zorgzaam ♥ Geduldig ♥  Moeder van 2 heerlijke jongens 

Waarom fotografie?

Al sinds 2000 sta ik tijdens mijn werk als verpleegkundige op de verloskamers jonge stellen bij in het meest bijzondere moment van hun leven: het krijgen van een kindje. Hoe waardevol is het om dit moment vast te leggen op mooi beeld. Maar wat vaak sta ik kersverse pappa’s aan te sturen en te wijzen op dé mooie fotomomenten. Of neem ik zelf de camera ter hand om een bijzondere moment vast te leggen. Het waren deze momenten, waarop ik me steeds meer ging realiseren dat ik heel gepassioneerd was bij het schieten van deze beelden: een pasgeborene is zo mooi, zo bijzonder. 

 

 

Het fotograferen wekte mijn interesse, mijn hobby, mijn passie. En op het moment in mijn leven waarbij ik me realiseerde dat je dromen niet moet uitstellen maar ze achterna moet gaan, ben ik gaan doen waar mijn hart lag. Ik volgde verschillende newborn-fotografie cursussen (Brenda Ollie) en maakte van iedere baby die ik ook maar via via kende een reeks foto’s. Inmiddels combineer ik de twee mooiste banen ter wereld: het werken op de verloskamers én het fotograferen van newborns en kinderen. 

 

 

Het puurste geluk van ouders, dat wil ik in mijn foto’s uitstralen. Fris, natuurlijk en vrolijk. Met een newbornreportage leg je die bijzondere eerste weken na de geboorte vast. Maar ook de speelsheid en het enthousiasme van kids tot 4 jaar vind ik geweldig om te fotograferen. Met foto’s leg je een bijzondere tijd vast en ontstaat er een herinnering voor het leven. 

 

 

Benieuwd? Neem een kijkje in mijn portfolio! 

 

 

Miriam Spaans