Werkwijze

 

 

Wanneer?

Een newborn-fotoshoot wordt het liefst gemaakt tussen de 4e en 14e dag na de geboorte. In deze periode slapen baby’s nog heel diep, waardoor het mogelijk is tijdens hun slaap verschillende poses neer te leggen. Ook heeft je pasgeboren baby dan vaak een mooi gaaf huidje. Het natuurlijk ook mogelijk om wat later te komen, zeker wanneer het na een bevalling een beetje tegen heeft gezeten, of wanneer jullie kindje in het ziekenhuis heeft gelegen. Neem bij twijfel even contact met me op dan kunnen we altijd even overleggen.

 

Fotoshoot aan huis

De fotoshoot vindt plaats bij jullie thuis, in jullie eigen omgeving. Dit is het prettigst voor de pas bevallen moeder en tevens voor jullie kleintje. 

 

Duur van de fotoshoot

De fotosessie bij een newborn neemt circa 3-4 uur in beslag. Het fijnst is het om heel rustig te werk te gaan en overal de tijd voor te nemen. Jullie baby staat centraal, en ik pas me op hem of haar aan. Daarnaast staat de veiligheid van jullie kindje voorop. 

 

Hoe gaat een newborn shoot in zijn werk?

  • Ter voorbereiding op de shoot, is de meest aangename temperatuur voor in huis 24 graden.
  • Het is het handigst om jullie kindje voordat de fotoshoot start, een voeding te geven. Met een volle buik valt de jullie kindje hopelijk tevreden in slaap, waarna we kunnen beginnen met de shoot. Er zijn baby's die van een voeding niet in slaap vallen, een warm badje voor de gemaakte afspraak biedt soms ook uitkomst. 
  • Trek bij voorkeur geen rompertje aan, baby's vinden aan en uitkleden vaak heel vervelend. Fijn is het als ze een pakje aan hebben wat gemakkelijk uit kan en lekker een omslagdoek waar je ze extra warm in houdt.
  • Soms kan het even duren voordat de shoot start. Ik neem ruim de tijd om jullie kindje in slaap te krijgen. Indien nodig zal er een pauze worden ingelast voor een voeding of om de kleine te verschonen of even te knuffelen. Jullie kindje zal leidend zijn en we passen ons hieraan aan. Nooit wordt er een pose afgedwongen. Het is belangrijk te weten dat niet iedere baby elke houding prettig vindt. 
  • Tijdens de shoot wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht, een bijzondere en pure manier van fotografie, wat ook is fijn voor jullie baby. In jullie huis zoeken we naar een plekje waar het mooiste licht binnenvalt. 
  • Tijdens de fotoshoot probeer ik een aantal verschillende poses. Zoals jullie kunnen zien in mijn portfolio fotografeer ik het liefst jullie kindje "puur" gebruikmakend van verschillende doeken als ondergrond, maar bijvoorbeeld ook met accessoires op de achtergrond van jullie thuissituatie. Kleine dingen als een haarbandje/ mutsje of fotograferen met een eigen knuffel is vanzelfsprekend geen probleem, alles is natuurlijk bespreekbaar
  • Het is ook mogelijk om zelf met je pasgeboren baby op de foto te gaan. Daarvoor kun je het beste kleding hebben die geheel neutraal is een zwart of wit t-shirt is het mooist. Vooral geen printjes.

 

Andere fotoshoots 

  • Daarnaast is het ook mogelijk om kinderen tot 4 jaar te fotograferen. Kijk voor de tarieven bij prijzen Shootz.
  • Mogelijk heb je zelf nog een ander leuk idee neem dan gerust contact met me op, veel is bespreekbaar.


Het eindresultaat 

Na de fotoshoot maak ik een selectie van de mooiste beelden.

Deze beelden worden professioneel bewerkt, geretoucheerd en op kleur geoptimaliseerd.

Vervolgens stuur ik deze beelden via "We-Transfer". De digitale bestanden zullen van een hoge resolutie zijn en uitermate geschikt voor het maken van afdrukken op canvas hout of wat jullie wens dan ook is. Little Shootz verzorgt geen afdrukken.

 

 

 

 

                                                                    ©little shootz